Ahad, 27 Disember 2009

Takde keja Cari keja.

Boring.....bosan.....arghhhhhh..tak tau nak buat apa...kebosanan di tahap maksima...rasa sunyi dan sepi...erm....saat ni rasa nak ditemani oleh seseorg yg aku nantikan kepulangannya..tpi??? ntah la rasa jauh je...takpe2..biar bermain perasaan tpi jgn sesekali sakitkan hati n perasaan orang..hehe..hp aku senyap je..takde bunyi langsung..memang la takde bunyi dah aku silentkan camne la nak bunyi...lagipun bukan ada sape2 yg cari aku..sekejap aku off..tak puas hati aku on kan semula..pastu aku offline..dan akhir sekali aku silentkan...hahaha..puas hati aku...sebut pasal hp ni...aku terpikir nak buat sesuatu kat blog aku ni...dapat idea..disebabkan kebosanan ditahap gaban..ni la hasil yg aku dapat.........................

"hP yg pernah aku gunakan"

ni hp yg mula2 sekali aku guna..hp 3310.. panggilan lebih mesra 33ten...hehehe..aku start guna pakai hp ni masa tingkatan kot..tak ingat tingkatan berapa..masa tu topup takde yg harga rm5, rm 10..yg ada rm30..wow..mama aku la yg tersiksa batin..terpaksa topupkan hp aku...
"than
ks ma" hp kedua menghiasai medan perhubungan aku..tak tau hp model apa ni..lupa..rasanya sekejap je aku guna dah hilang..Hp 33ten aku masa tu dah lemas dalam air..hehe..
lepas je hilang hp aku tu..lama gak aku tak berhp...dan2 aku dapat c cute butterfly...suka2...masa tu kalau tak silap masa form 5 kot selepas SPM...
masuk je IPT aku beli hp ni..bukan aku nak beli..dah mama aku kata ni lawa...hp aku yg kat atas tu dah aku jual harga rm100..hehehe..org nak beli aku jual la...

disebabkan aku tak suka hp tu..besar sangat..tak muat nk genggam...aku pun tukar dgn hp yg ni..hah yg ni aku tau model dia..nokia 6030..ok la..blh dgr radio...masa 2 mama tak tau aku tukar hp..dan2 je dia tau..tpi dia tak marah...

aku berkenan lak dgn hp motorola ni..so secara automatik ni la hp 1st yg aku pakai guna memori card...bestnya hp ni...erm kita blh set ringtone sms utk org.berbeza2..so bila dgr bunyi hp je dah blh tau sape yg sms...masa tu aku becinta guna hp ni la..wakakaka..hp nokia 6030 tu masih ada dgn aku..kadang2 ada 'org' pinjam..aku pun baik hati bagi je la pinjam..

bosan guna hp motorola..aku beralih angin guna hp ni..i mobile..tak best gak guna hp ni...memboringkan..

aku beralih guna hp ni..seperti biasa la keja aku..tukar menukar..aku suka guna hp ni...
ntah mengapa aku termakan pujuk rayu dan hasutan "nini & ain"..diorg suh aku guna hp yg sama mcm diorg..aku kata taknak...tpi ai hasutan mereka melemahkan aku..dan2 je aku pejam mata g beli hp ni..hp aku kat atas tu mmg aku sayang..tpi kawan aku nak beli..tawar menawar berlaku...aku pun bagi je la..lagipun buat pe nak guna hp banyak2..

sayangnya hp tu tak kekal lama mr.A dah menjahanamkan hp aku tu...ada ke patut g baling hp aku tu..terkejut aku dgn tindakan spontannya.suka hati dia je baling hp aku..abes berkecai.dia ganti hp aku dgn hp sony..tapi guna duit aku..hehehe..

n70........aku pernah guna gak..tak sampai sebulan pun...kan hp org kenala pulangkan..hp Mr.A...dia guna hp aku..aku guna hp dia..


yg ni pun hp kepunyaan Mr.A......tpi dah jadi milik aku..now masih kekal bersama dgn aku...

dan c cute pink ni la yg sentiasa menemani aku...aku suka hp ni...hp ni la paling lama bersama dgn aku..hp sony aku tukar dgn hp ni...cute..pink kaler..dah la cute kecik molek mcm tuan dia...
nokia 6120c....


hahaha............puas hati aku.dah ada org yg menemani aku disaat ini..wah best.."ngantuk" ayat yg terukir di skrin hp aku..sape lagi yg send mcm ni if bukan beliau..tapi aku buat tak tau je..takde bezanya klu aku jawab pun..ngantuk ni tergolong dalam tindakan luar kawal..so tak leh nak halang....

erm memang aku ni jenis yg tak pernah puas...bukan aku je mana2 makhluk yg bergelar manusia pun tak pernah puas dgn apa yg yg dah dimiliki... dalam hidup ni kita mesti sentiasa nakkan yg terbaik utk diri kita..walaupun dah dapat yg terbaik tetap tak puas.bukan mudah nak puaskan hati kita..apatah lagi puaskan hati org lain..tpi jgn lupa sentiasa mengucapkan syukur pd Pencipta kita...........syukur alhamdulillah....................









1 ulasan:

  1. sama lah kita, mmg suka try yg latest, smpai jumpe kepuasan

    BalasPadam